Canva sjabloon gebruiken

Canva sjablonen zijn een ideale manier om een vaste stijl neer te zetten met je social media posts. Wil je bijvoorbeeld graag je logo op elke afbeelding die je online zet? Dan zorg je er met een sjabloon voor dat dit logo altijd op dezelfde plek staat en dezelfde grootte heeft. Een sjabloon kun je met anderen delen. Ideaal wanneer je met een team werkt en verschillende mensen weleens iets uploaden naar je socials!

Iemand heeft een Canva sjabloon met jou gedeeld en nu wil je deze gebruiken om jouw ontwerp in te maken. In dit artikel lees je hoe je een Canva sjabloon aanpast en hoe je het eindresultaat opslaat.

Ontwerp in de Canva app

  1. Open de Canva app
  2. Tik in de app rechts onder op het menu icoon (3 horizontale strepen onder elkaar) en kies voor ‘Al je ontwerpen’
    Hierin staan ook de sjablonen die iemand met jou gedeeld heeft
  3. Klik op het sjabloon dat je wil aanpassen
    Soms blijft er ‘Genereren’ in beeld staan en wordt er geen voorvertoning getoond, maar als je op het ontwerp klikt krijg je wel het juiste sjabloon te zien
  4. Tik op een element (plaatje of tekst) om deze aan te passen

Kies voor ‘Camerarol’ om door je eigen foto’s te scrollen en klik één van je foto’s of video’s aan om in het sjabloon te zetten.

Canva sjablonen gebruiken

Canva ontwerp opslaan

Klaar met ontwerpen? Klink links bovenin op ‘Klaar’. Om de video- of afbeelding op te slaan klik je op het exporteren icoon en kies je vervolgens één van de opties.

Canva ontwerp opslaan
Scroll naar boven

Wil je een website laten maken?

Team Rood ontwikkelt unieke Wordpress websites op maat. Kies tussen een online visitekaartje (onepager) of een volledige custom website met alles erop en eraan.