EA Advanced Accordion

Advanced Accordion is een widget binnen de gratis variant van de Essential Addons for Elementor plugin. Voor alle onderstaande instructies moet je ingelogd zijn op de backend van je WordPress website en moet de plugin Essential Addons for Elementor geïnstalleerd zijn.

Widget toevoegen

Ga naar de pagina die je wil bewerken en klik op ‘Bewerken met Elementor’. Zoek in het ‘Widget zoeken’ veld naar Advanced Accordion en sleep deze widget naar de plek op de pagina waar je deze wil hebben.

Advanced accordion widget

Stijl aanpassen

Klik op de widget die je op de pagina hebt gezet en vervolgens in de linker zijbalk op het tabblad ‘Stijl’. Je krijgt nu vier uitklapmenu’s te zien waarin je de stijl van de Advanced Accordion kunt wijzigen.

General Style

In General Style geef je padding en marges op die de gehele widget binnen de sectie moet krijgen. Daarnaast kun je ervoor kiezen een rand om de buitenkant van de accordion widget heen te zetten of het geheel een schaduw te geven.

Tab Style

De Tab Style bepaalt de stijl van de tabbladen. Je geeft aan welk lettertype (typografie) de titels moeten hebben en stelt de kleuren van de tabbladen in.

Kleuren tabblad instellen
  • Normal > zoals deze eruitziet wanneer je niks doet
  • Hover > wanneer je er met je muis overheen gaat
  • Active > wanneer je een tabblad aanklikt

Content Style

Op dit tabblad stel je, je raadt het vast al, de stijl van de content in. Van het gedeelte wat verschijnt wanneer je op een tabblad klikt dus.

Toggle Caret Style

Het icoontje aan de rechterkant van je tabbladen is de ‘Toggle Caret’. Onder Toggle Caret Style stel je de vormgeving van dit icoontje in. Het icoon zelf stel je in op het hoofdtabblad ‘Inhoud’.

Iconen aanpassen

Ga links bovenin je Elementor zijbalk naar het tabblad Inhoud > General Settings. Bij ‘Toggle icon’ selecteer je het icoontje dat je als Toggle icon wil gebruiken. Deze komt aan de rechterkant van je tabblad te staan. Wanneer je op een tabblad klikt, draait dit icoon 90 graden naar rechts.

Je kunt er ook voor kiezen om geen Toggle icon te tonen. Zet ‘Enable Toggle Icon’ dan op ‘Nee’. Je kunt het plaatje ook aan de linkerkant van je tabblad zetten door het schuifbalkje bij ‘Toggle Icon Position’ naar links te schuiven. Daarmee verplaatst het tabbladicoon (zie ‘Inhoud aanpassen’) automatisch naar rechts.

Inhoud aanpassen

  1. Klik op de accordion widget
  2. Ga links in je Elementor scherm naar het tabblad Inhoud
  3. Klik op Content settings
  4. Klik op de tab die je wil aanpassen
  5. Wijzig de titel of pas de tekst in de teksteditor aan
  6. Pas eventueel het icoon aan dat links op je tabblad verschijnt

Wil je geen icoon tonen? Wanneer je met je muis over het icoon heen gaat verschijnt een prullenbakje: klik daarop om het icoon te verwijderen.

Widget opslaan

Klik op de groene ‘Bijwerken’ knop om alle wijzigingen op te slaan. Ga links bovenin naast Advanced Accordion bewerken naar het ‘menu’ icoon en klik op Pagina bekijken om weer naar de ‘voorkant’ van de website te gaan, of op Terug naar Dashboard om naar de ‘achterkant’ van de website te gaan.

Advanced accordion teksten aanpassen

Wil je nog meer leuke widgets van Essential Addons gebruiken? Ga dan voor Essential Addons for Elementor Pro.
Je kunt Essential Addons for Elementor Pro aanschaffen via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Wil je een website laten maken?

Team Rood ontwikkelt unieke Wordpress websites op maat. Kies tussen een online visitekaartje (onepager) of een volledige custom website met alles erop en eraan.