Events Calendar is een widget binnen de gratis variant van de Essential Addons for Elementor plugin. Voor alle onderstaande instructies moet je ingelogd zijn op de backend van je WordPress website en moet de plugin Essential Addons for Elementor geïnstalleerd zijn.

Widget toevoegen

Ga naar de pagina die je wil bewerken en klik op ‘Bewerken met Elementor’. Zoek in het ‘Widget zoeken’ veld naar Event Calendar en sleep deze widget naar de plek op de pagina waar je deze wil hebben.

Agenda synchroniseren of handmatig evenementen invoeren

Je kunt ervoor kiezen om de kalender te laten synchroniseren met Google calendar, The Events Calendar of EventON. Wil je dit? Selecteer bij ‘Source’ dan de kalender die je wil gebruiken en voer in het geval van Google de API key in of zorg er in het geval van de andere twee voor dat die plugin geïnstalleerd is in je website.

De optie waar wij in dit artikel op ingaan is het handmatig invoeren van evenementen in de EA Event Calendar widget zelf. Deze optie heet manual.

Instellingen

Klik in de linker zijbalk op Calendar en selecteer hier de taal van je kalender. Dutch voor Nederlands. Kies bij Calendar Default View welke weergave je wil tonen op je website. Klik de verschillende weergaves aan om te zien wat het doet!

Evenementen invoeren

In de zijbalk links staat onder Inhoud het tabblad ‘Events’. Hier heb je bij ‘Source’ manual geselecteerd. Bij ‘Event’ kun je vervolgens evenementen gaan toevoegen! Er staat standaard één test evenement ingevoerd. Klik hierop (Event Title) om het evenement te bewerken.

  • Voer de titel van je evenement in bij Title
  • Plaats eventeel een link naar het evenement (website of social media) bij Link
  • Zet het schuifje bij All Day aan als het evenement de hele dag duurt
  • Kies bij Start Date een startdatum en eventuele starttijd (wanneer je geen All Day evenement hebt)
  • Kies bij End Date een einddatum en eventuele eindtijd

Wanneer je bij Link naar een pagina of bericht op je eigen website wil linken kun je een woord uit de titel van dat bericht in het tekstvak typen. Er verschijnen dan vanzelf pagina’s en berichten die dat woord bevatten, daar kun je de juiste link uit selecteren.

Nog een evenement toevoegen? Klik dan op Item toevoegen.

Evenement toevoegen Event Calendar widget

Verlopen evenementen

Evenementen die zijn verlopen verdwijnen niet automatisch uit je widget. Op deze manier kunnen bezoekers van je website ’terugbladeren’ en ook afgelopen evenementen zien. Wil je zelf het overzicht houden en de evenementen wel verwijderen? Dan moet je dat handmatig doen door op het kruisje naast het evenement te klikken.

Evenement verwijderen

Wil je nog meer leuke widgets van Essential Addons gebruiken? Ga dan voor Essential Addons for Elementor Pro.
Je kunt Essential Addons for Elementor Pro aanschaffen via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Wil je een website laten maken?

Team Rood ontwikkelt unieke Wordpress websites op maat. Kies tussen een online visitekaartje (onepager) of een volledige custom website met alles erop en eraan.