Rank Math focus keyword

Rank Math is een krachtige plugin waarmee je veel SEO mogelijkheden toevoegt aan je website. In dit artikel leer je hoe je een zoekwoord (of zoekzin) instelt voor je pagina of blogbericht om tips voor SEO optimalisatie te genereren.

Heb je een website van Team Rood? Dan is de Rank Math plugin voor je geïnstalleerd en kun je meteen aan de slag.

Zoekwoord- of zin instellen

Login op de backend van je WordPress website waarop de Rank Math plugin geïnstalleerd is en ga naar de pagina of het bericht waarvoor je een zoekwoord- of zin wil instellen. Rechts bovenin zie je een score met een icoon van een staafdiagram ernaast. Klik daarop om het tabblad van Rank Math te openen.

Rank Math SEO Plugin WordPress zoekwoord instellen

Voer in het vakje Focus Keyword het zoekwoord of de zoekzin in die je wil hanteren voor deze pagina. Wanneer je dat gedaan hebt verschijnen onder de kopjes Basic SEO, Additional SEO, Title Readability en Content Readability tips voor het optimaliseren van jouw pagina op het gekozen zoekwoord. Probeer zoveel mogelijk van deze suggesties door te voeren en je zult zien dat jouw SEO score oploopt. Het mooist is wanneer je ‘in het groen’ komt: een score boven de 80.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Wil je een website laten maken?

Team Rood ontwikkelt unieke Wordpress websites op maat. Kies tussen een online visitekaartje (onepager) of een volledige custom website met alles erop en eraan.