Training aanmaken in LearnDash

Met de LearnDash plugin maak je van je WordPress website een e-learning omgeving. LMS staat voor Learning Management System. In dit artikel leer je hoe je een training aanmaakt.

Let op! Dit artikel is nog in ontwikkeling. Je leest nu alleen de basis, gedetailleerde instructies volgen.

Structuur LearnDash LMS

Om LearnDash LMS te begrijpen is het handig de structuur duidelijk te hebben. In de afbeelding hieronder staat het schematisch weergegeven. Een training bestaat uit verschillende hoofdstukken. Die hoofdstukken kunnen uit verschillende paragrafen bestaan, als je dat prettig vindt. Je kunt een toets of certificaat aan een hele training koppelen, maar bijv. ook aan een los hoofdstuk.

Nederlands > Engels

In de originele LearnDash LMS plugin zonder vertalingen zijn dit de namen:

  • Training > Course
  • Hoofdstuk > Lesson
  • Paragraaf > Topic
  • Opdracht > Assignment
  • Toets > Quiz
  • Certificaat > Certificate
LearnDash structuur
LearnDash training aanmaken WordPress

Login op de backend van je website en ga naar LearnDash LMS > Trainingen (courses in het engels). Klik vervolgens op Voeg nieuwe toe.

Boven in beeld zie je drie tabs: Training pagina / Bouwer / Instellingen. We gaan deze tabs doorlopen.

Training pagina

Op dit tabblad geef je de training een naam en een beschrijving. Je voegt eventueel categorie├źn, tags en een uitgelichte afbeelding toe. Dit werkt hetzelfde als bij berichten.

Bouwer

In de bouwer voeg je hoofdstukken en paragrafen toe aan je training.

Instellingen

Bij instellingen geef je aan wat de toegangsmode is voor je training. Moeten mensen ingelogd zijn om de training te volgen? Heb je het gekoppeld aan WooCommerce en moeten studenten betalen? Of doe je alles handmatig?

Daarnaast kun je hier gebruikers toevoegen aan de training. Zoek op een gebruiker en verplaats deze met de pijl naar het rechtervak.

Klik op de blauwe ‘Publiceren’ knop om je training te publiceren. Heb je iets gewijzigd in een training die al gepubliceerd was? Klik dan op de blauwe ‘Updaten’ knop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Wil je een website laten maken?

Team Rood ontwikkelt unieke Wordpress websites op maat. Kies tussen een online visitekaartje (onepager) of een volledige custom website met alles erop en eraan.