WooCommerce content tonen in een tabel

In de omschrijvingsvelden van WooCommerce zit geen mogelijkheid om een tabel in te voegen. Natuurlijk kun je dit met html wel regelen, maar niet iedereen heeft daar de kennis voor. Bovendien is het erg foutgevoelig en veel werk. Met de plugin Product Specification Table for WooCommerce kun je tabellen toevoegen aan je product. Let op: dit is een betaalde plugin.

Hoe maak je een tabel met deze plugin?

Installeer allereerst de plugin in je WordPress website. Wanneer dit gelukt is kun je onderstaande instructies volgen.

Er zijn drie onderdelen die je aanmaakt in deze plugin: een groep, een eigenschap en een tabel. De structuur zit als volgt in elkaar: Je attributes zijn alle afzonderlijke regels. De elementen die je terug wil zien bij een product dus. Een attribute koppel je altijd aan een group. Een group bestaat dus uit verschillende attributes. Een table bestaat uit een of meerdere groups. Je kunt dus een tabel maken van 1 groep met eigenschappen, maar ook een tabel van meerdere groepen. Een tabel kun je een een WooCommerce product koppelen.

Structuur tabel productomschrijving

Stap 1: Begin met het aanmaken van een ‘group’

Ga in je WordPress Dashboard naar Product Specification Table > Group en maak een groep aan.

Groep aanmaken

Stap 2: Maak de ‘attributes’ aan die binnen je groep vallen

Ga naar Product Specification Table > Attributes en klik op Add New Attribute. Koppel een eigenschap altijd aan een groep. Je kunt de volgorde zelf bepalen door de eigenschappen te verslepen in het totaaloverzicht.

Attributes toevoegen

Stap 3: Maak een ’table’ aan

Ga naar Product Specification Table > Table en maak een tabel aan. Kies welke groepen met kenmerken in deze tabel getoond moeten worden. Je kunt meerdere groepen kiezen en de volgorde instellen door de groepen te verslepen.

Producttabel aanmaken

Stap 4: Koppel een tabel aan een product

In bulk

Via Product Specification Table > Settings > Bulk Update koppel je een specifieke tabel aan alle producten tegelijk. Of bijvoorbeeld aan alle producten die binnen een bepaalde categorie vallen.

Per product

Navigeer naar het product waar je een tabel aan wil koppelen. Er is een uitklapmenu Select a table verschenen. Selecteer hier de tabel die je wil koppelen. Wanneer je dat gedaan hebt verschijnen alle eigenschappen die daarbij horen en kun je ze gaan invullen.

Tabel aan product koppelen

Stap 5: Tabel tonen op productpagina

Gebruik de shortcode:

[pst_product_specification_table table_id="product_id"]

om een tabel te tonen op een productpagina. Vervang hierbij product_id door de id van de tabel. Deze vind je in het tabeloverzicht in de kolom ID.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Wil je een website laten maken?

Team Rood ontwikkelt unieke Wordpress websites op maat. Kies tussen een online visitekaartje (onepager) of een volledige custom website met alles erop en eraan.