WooCommerce productbeoordelingen inschakelen

Productbeoordelingen (oftewel reviews) zijn erg nuttig. Het geeft je inzicht in wat de klanten van je producten vinden en je kunt hier bijvoorbeeld de producten op sorteren. Maar hoe schakel je die beoordelingen in?

Beoordelingen inschakelen

  1. Login op de backend van je WordPress website
    > voorwaarde is uiteraard dat WooCommerce op je website draait
  2. Navigeer naar WooCommerce > Instellingen > Producten
  3. Vink Productbeoordelingen inschakelen aan
Productbeoordelingen inschakelen WooCommerce

De overige instellingen spreken voor zich. Kies bijvoorbeeld of klanten ook sterren kunnen geven, of beoordelingen vereist zijn bij de aankoop van een artikel, etc.

Beoordelingen tonen aan de voorkant van je website

Je hebt nu de productbeoordelingen ingeschakeld. In heel veel thema’s worden de beoordelingen standaard onderaan je productpagina getoond. Zowel de ingevoerde beoordelingen als een veld waarmee mensen zelf een beoordeling kunnen indienen.

Maar wat nu als je met pagebuilder Elementor werkt en je ze frontend nog niet ziet? Daar zijn standaard twee widgets voor. ‘Product rating’ is bedoeld voor de sterbeoordelingen die al aan je product gegeven zijn. Die zet je vaak in de buurt van de producttitel. Voeg ook de widget ‘Product data tabs’ toe aan je productpagina. Hier zit standaard de tab ‘beoordelingen’ in, waarop mensen een beoordeling kunnen geven aan je product.

In de standaard instellingen van WooCommerce kun je het sterren stukje uitschakelen. Op deze manier voeren klanten alleen geschreven beoordeling in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Wil je een website laten maken?

Team Rood ontwikkelt unieke Wordpress websites op maat. Kies tussen een online visitekaartje (onepager) of een volledige custom website met alles erop en eraan.